Loistavaa päivää - Kiikoisista!

18/10/2022

"Ei tästä mittään tuu" vai "Tästähän tulee vaikka mitä"

Onni Vieras asuu pienellä paikkakunnalla, josta seutukaupunkikeskukseen on matkaa 25 km ja maakuntakeskuksen isoon pääkaupunkiin 70 km. Muita pienempiä kaupunkeja 50 km:n säteellä on useita. Ennuste uskoo Onnin 80-luvulla rakennetun omakotitalon arvon murenevan, samoin se uskoo kylän muuttuvan lapsettomaksi, kouluttomaksi, päiväkodittomaksi, terveyskeskuksemattomaksi, apteekittomaksi, kaupattomaksi, työpaikattomaksi ja lopulta hautausmaaksi. Paikallislehden yleisöpalstalla kunnan virkamiehet ja päättäjät todetaan kyvyttömiksi, ja ainoa ratkaisu välttää taloudellinen ja henkinen tuho on muutto muualle. Onnikin lähtee kylille tapaamaan tuttua kiinteistövälittäjää ja poikkeaa samalla Alkossa. 

Toivo ja Etsi Better ovat syntyneet isohkossa kaupungissa. Heillä on kaksi pientä lasta, vuokrakolmio, kumpikin it-alalla töissä. Kaupunkielämä lähiössä ei ole inspiroivaa, lasten kasvatus ja koulunkäynti siellä kauhistuttaa. Pariskunta on päättänyt etsiä rauhallisen asuinpaikan, jossa he voivat tehdä etätöitä, jossa on vettä ja metsää, ajanmukainen koulu, hyvät sisä- ja ulkoliikuntatilat ja kaikki oleelliset palvelut. Ensisijaisen tärkeää on kohtuullinen etäisyys ja hyvät liikenneyhteydet isoihin keskuksiin. Asunnon ja asumisen edullisuus kruunaavat kodin valinnan Onni Vieraan kylään. 

Asiat eivät aina ole sitä, mitä toisilta kuulee tai itse luulee. Me Kiikoisten Lions Clubissa näemme hienot asumismahdollisuudet täällä Sastamalan kaupungin läntisimmässä osassa - kaiken keskellä

.