Sastamala Kiikoinen

Sattuu

Paqpa ja Minecraft tutuiksi Toukolassa

Jokaisella Kiikoisten Toukolan koulun 3- ja 4-luokan oppilaalla on nyt käytössään henkilökohtainen tietokone. Kävimme tutustumassa, miten koulutyö on lahjoitukseemme sopeutunut.

Luokkien opettaja Eeva Falin on erittäin tyytyväinen. Läppäreiden avulla oppilaiden motivaatio on noussut, tekeminen on hauskaa ja oppiminen esim erilaisia pelejä hyväksi käyttäen tapahtuu huomaamatta. Koneet helpottavat myös opettajan suunnittelutyötä.

Me senioritkin opimme jotain. Minecraft on videopeli, jota voivat pelata kaiken ikäiset yksin tai yhdessä. Ongelmien ratkaisussa ja erilaisessa rakentamisessa keskiössä ovat kuutiot ja omat oivallukset. Käyntiämme edeltävänä päivänä oppilaat olivat valtakunnallisessa verkkoyhteydessä Minecraft-joulujuhlassa tubettaja Paqpan kanssa. Paqpa opasti oppilaita rakentamaan jouluisia hahmoja Minecraft-pelissä (katso kuvat). Tapahtuman järjestivät Microsoft ja Ilona It.

Opettaja Eeva Falin vastaanottamassa ja lion Joukko Reikko luovuttamassa. Toisessa kuvassa läppäreiden säilytys- ja latausvaunu.

Kuvat Eeva Falin ja Veikko Ala-Erkkilä, teksti Veikko Ala-ErkkiläVakava Kysymys Juuri Sinulle!

Mitä meiltä Kiikoisista mielestäsi puuttuu?

Miksi asumme täällä? Mitä odotamme huomiselta? Onko maan hallitus unohtanut meidät? Miksei meillä ole omaa lääkäriä? Hammaslääkäri, miksei vastaanottosi ole täällä? Mitataanko kaikki vain rahassa (kts vaikka Eino Santanen - 20eur kristus ja kommentoi)? Kuvitteletko että aidot, lapselliset lapsesi, voivat paremmin isoissa kouluissa Tampereella tai jossain Uudellamaalla? Saisivatko he siellä enemmän hyviä - oikeita - kavereita?

Lopeta höpötys, lapsesi voivat hyvin juuri siellä missä heidän vanhempansa voivat hyvin. Tyypillistä näille paikoille on rentous ja luottamus; ei tarvitse esittää enempää kuin oikeasti on - siis tullakseen hyväksytyksi - ja ympäristön suvaitsevaisuus. Oli ihonvärisi tai painoindeksisi mitä tahansa, lunastat paikkasi olemalla reilusti oma itsesi (kylähulluillakin on perinteisesti paikkansa täällä - aina ollut ja aina on!).   Paljonko olisit valmis maksamaan lastesi hyvinvoinnista? Millaista on hyvä elämä? Onko hyvä elämä vain piilottelua lukittujen ovien takana? Tunnetko naapurisi oikeasti nimeltä ja tiedätkö miten mukavia ihmisiä he oikeasti ovat? Pitää vain uskaltaa tutustua...

Voisitko auttaa meitä ja vastata edes joihinkin näistä kysymyksistä, tai anna palaa omien tuntojesi mukaan? Jurppiiko ettei putkimiestä löydy läheltä? Nyt voit vaikuttaa tähänkin asiaan - laita meille palautetta: yllapito@lckiikonen.fi 


LUPAAMME ETTÄ KAIKKI PALAUTE KÄSITELLÄÄN JA AVATAAN TÄLLÄ SIVUSTOLLA VIIMEISTÄ PIIRTOA MYÖTEN!

Ja aiheen käsittely ei jää tähän...

Onko Tämä Tilaisuutesi?

Nyt on pala Kiikoislaista "normipäivää" siirtynyt historiaan ja Anne opettelee eläkeläisen touhuihin, Haapasen kauppa on kiinni.  Ans kattoo miten käy, lisääntyykö kiire, kuten niin moni eläkeläinen sanoo?

Kiinteistö on edelleen myynnissä...
Ideoi ja tartu tilaisuuteen.


Kuva vieressä: Tästäkö alkoi Annen kauppiaan ura?


Paikka on keskellä Kiikoisten Tervahaudan kylää, aivan Pori - Tampere valtatien kupeessa ja vain uusi yrittäjä puuttuu!

Tontilla on 2-kerroksinen, ympäriajettava kaupparakennus, parkkitilaa, ulkovarasto ja asuinrakennus, kaikki valmiina.

Tarkka osoite on Kiikostentie 12, 38360 Sastamala.

Alla esittelyvideo ja muutama valokuva kohteesta.

Kohteen myyntiä hoitaa RE/MAX Center, Sanni Reinola, LKV

Puh 044 258 4428       sanni.reinola@remax.fi

Kohteen hintapyynti on 179.000 €

Haapasen Kauppa Kiikoinen

LC Kiikoinen Sastamala