Sastamala Kiikoinen

Meistä tuli Kiikoislaisia

Ei ole ollut yhtään aamua, ettei tiedä mitä tänään pitäisi tehdä

Tiina Iltanen ja Ari Salonen ovat asuneet Kiikoisten Tervahaudassa vuodesta 2011 lähtien. Perheen kasvaessa vuokrahuoneisto vaihtui omakotitaloksi sellaisen tullessa sopivasti myyntiin 2015. Ari oli paikallisessa yrityksessä aloittanut osa-aikaisesti asenatajana jo aiemmin, mutta tarttui tilaisuuteen ja perusti korjaamoalan yrityksen. Auto- ja Konekorjaamo Salonen toimii nyt omassa kiinteistössä valtatien 11 tuntumassa. Tiina on Sastamalan kaupungin perhepäivähoitaja. Kummallakin on kädet täynnä töitä - koneet vaativat huoltoa ja lapsia riittää.

Kumpikaan ei ole alunperin kiikoislainen. Tiina on syntynyt Laviassa, Ari Kokemäellä. Kiikoisten vetovoimatekijöinä he pitävät ennen kaikkea nykyaikaista alakoulua, sen yhteydessä olevia palveluita ja harrastusmahdollisuuksia sekä vanhempien tuntemaa luottamusta koulunkäynnin turvallisuuteen. Tiina pitää hyvänä myös tulossa olevaa ryhmäpäiväkotia ja urheiluseuran naisille ja lapsille järjestämiä liikunta-aktiviteetteja. Lisäksi hän mainitsee MLL:n, 4H:n ja seurakunnan järjestämät kerhot.

Arin harrastus liittyy, kuinkas muuten, autoiluun. Hän on hallitseva rallisprintin Suomen mestari yleisessä sarjassa 2-vetoisten luokassa. Olohuoneen yhtä nurkkaa hallitsevat palkintokaapit. Suurimmat pokaalit ovat kaapin päällä.

Perheen kahdesta tytöstä Ella on jo menossa kakkosluokalle, Nelli vasta haaveilee eskarista. Molemmat tytöt ovat liikunnallisia ja sosiaalisia luonteeltaan, joten kavereita riittää yllin kyllin, ja tekemistä on.

Siksi tyytyväinen Tiinan ja Arin perhe on kiikoislaisuuteen, että myös Arin veljen perhe muutti kylään vast´ikään.

LC Kiikoinen Sastamala