Sastamala Kiikoinen

Tyytymättömyydestä uusi alku

18.05.2020

Olen kuullut sanonnan: Tyytyväisyyteen loppuu kehitys. Usein uudet ideat saavat alkunsa tyytymättömyydestä ja halusta tehdä asioita toisin. Mitä tapahtuu, kun monissa työelämän koukeroissa marinoitunut ja monta johtamiskulttuuria nähnyt aikuinen nainen kyllästyy ja on tyytymätön silloiseen tilanteeseen? Siitä saadaan uusi yrittäjä Kiikoisiin.

Ensimmäinen ajatus, jonka päättäessäni ryhtyä yrittäjäksi oli, mitä yrittää ja miten taito siihen hankitaan?

Saunassa jalat kattoa kohti makoillessani päähäni pälkähti, että Kiikoisissa ei ole jalkahoitajaa, eikä myöskään kosmetologia. Sen jälkeen mietin missä on lähin koulu ja totesin, että se on Sastamalan Karkussa. Sen jälkeen selvitin, onko mahdollista aloittaa koulutus, ja milloin sellainen alkaa. Marraskuussa 2017 aloin selvittelemään asioita ja tammikuussa 2018 aloitin uuden koulutuksen. Kun päätös oli tehty, asiat loksahtelivat nopeasti kohdalleen. Suurin asia, mitä tähän tarvittiin, oli hulluus ja rohkeus hypätä taas kerran syvään päätyyn ja katsoa tullaanko sieltä ylös.

Miksi Kiikoinen ja miksi ei esimerkiksi Vammala, jossa on enemmän sykettä - vai onko?

Vammalassa on omien laskujeni mukaan kaikkineen yli 10 kauneushoitolaa. Kiikoisissa ei yhtään, eikä ollut koskaan ollutkaan. Lähin jalkahoitaja toimi Laviassa, samoin kosmetologi. Kuulin myös, että ei kiikoislaiset täällä käy, ne käyvät Suodenniemellä ja Laviassa! Itse ajattelin, että syy siihen oli se, että täällä ei ole kyseisiä palveluita.

Olen kuullut kaskun kahdesta myyntiedustajasta, jotka lähetettiin vuorotellen Afrikkaan myymään kenkiä. Ensimmäinen oli pari päivää ja soitti Suomeen ja ilmoitti, että tulee pois, koska Afrikassa ei käytä kukaan kenkiä, joten niiden myynti siellä olisi turhaa. Toinen myyntiedustaja lähti koittamaan onneaan ja soitti pian Suomeen ja ilmoitti: Lähettäkää paljon kenkiä! Täällä ei kukaan käytä kenkiä!

Tätä filosofiaa käyttäen oli aika selvää, että perustan yrityksen sinne, missä kyseistä palvelua ei ole, kuin sinne, jossa on jo ehkäpä ylitarjontaakin palvelusta. Olen myös yrittänyt tehdä palveluista monipuolisia; jalkahoitoja, kasvohoitoja, hierontoja ja palveluita myös lapsille. Usein unohdetaan, että jokainen meistä kaipaa kosketusta. Iästä ja sukupuolesta riippumatta. Asiakaskuntani koostuu 4- 94 vuotiaista henkilöistä, ja palveluita käyttää niin miehet kuin naiset.

Asiakkaat ovat olleet kiitollisia, että Kiikoisiin perustetaan palveluita eikä jatkuvasti viedä niitä meiltä pois. Toivoisin myös ulkopaikkakuntalaisten ymmärtävän Kiikoisten vetovoiman niin yrittäjinä kuin asukkaina. ABC:n alue kasvaa koko ajan ja on sijainniltaan yritykselle lähialueen parhaita. Täällä on lähellä pankki, eläintarvikeliike, apteekki ja hoitoalanyritykset sekä tietysti itse ABC. Isot parkkipaikat ja helppo poiketa. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen yritykseni sijaintiin, ja sen on varmasti myös yksi syy, miksi ihmiset tulevat hoitolaani. Sijainti on hyvä ja parkkipaikat lähellä. Kiikoisiin on muuttanut lähivuosina paljon lapsiperheitä, ja tänne on syntynyt lapsia enemmän kuin muille lähialueille. Täällä on hyvä yrittää ja hyvä kasvattaa lapset.

Tyytymättömyys siis aiheutti tälläkin kertaa kehitystä! Toki jatkuva tyytymättömyys ei kehitä mitään. Joskus on hyvä myös katsoa ympärilleen ja miettiä hetki mitä meillä on, sulkea silmät ja kuunnella vaikka metsässä sitä, että ei kuulu mitään muuta kuin tuulen henkäys, ja huomata kuinka onnellinen sillä hetkellä onkaan.

Kirsi Tuomola / Rose Hyvän olon hoitola


LC Kiikoinen Sastamala