Sastamala Kiikoinen

Kiikoisten tori ei petä!

06.07.2020

Entinen kiikoislainen, potentiaalinen paluumuuttaja, nykyinen vapaa-ajan asustelija Kiikoisissa ja sarjassa yrittäjä ottaa kantaa kaikkeen!

Hellettä piti kesäkuun ja mukava oli kerrankin aloitella matalapaineessa kesäloma. Ja heti loman alkuun tunnustan, että olimme vaimon kanssa mainonnan uhreja. Tätä koronan jälkeistä kesää kun
on mainostettu (ainakin jossakin mediassa) kotimaan matkailun superkesänä. Ajatus oli, että jätetään se ulkomaan matkailu suosiolla väliin ja uhrataan siihen varattu raha kotimaan verokarhulle ja elinkeinojen rattaisiin.

Kiikoisista Turkuun reilussa tunnissa

Lähdimme siis etelän matkalle mökiltä käsin ja päädyimme lopuksi Turkuun. Ja kolmen päivän reissuun muuten mahtui monta todella hienoa kohdetta, jotka ovat parin tunnin ajomatkan päässä. Kuten Fiskarsin, Billnäsin ja Mustion ruukit sekä meidän kotimaamme kesäpääkaupunki Naantali. Oli oikeasti mukavaa, toki aikaa olisi pitänyt varata paljon enemmän ja suunnitella reissua huolellisemmin. Kun ajatus oli, että ei kotimaassa matkaillessa tarvitse niin tarkkaan miettiä mihin menee ja mitä tekee. Mutta kyllä pitää miettiä, että välttää huonon palvelun.

Iskikö korona palveluihin vai onko kotimaassa palvelut surkeita?

Myönnän, oli osa palveluista varmasti koronan rokottamia. Esimerkiksi opastetut kierrokset olivat rajoitettuja osallistujamäärien osalta ja siksi täynnä, vaatii siis etukäteen varauksen hyvissä ajoin. Mutta että suurin osaa liikkeistä ja palveluista on matkakohteissa auki vain klo 11-17. Ja monessa kohtaa ruuan ja juoman hinta melkoisen suolaista, jopa kotimaan mittakaavassa. Eikä lounaalla tee mieli odottaa yli puolta tuntia keittoa, joka on erittäin hyvää, mutta aiheuttaa Volvon hytissä kaasusodan. Olihan reissussa hyvääkin palvelua ja asiallisia hintoja, mutta aiheutti pienen jäytävän epäilyksen Suomen matkailun tasosta aikana, jolloin luulisi asiakkaiden olevan entistä tärkeämpiä.

Kiikoisten torille!

Reissu päättyi Kiikoisten torille perjantaina. Eikä pettänyt. Letut, makkarat ja kahvit sekä paikalliset ruuat viikonlopun ruokapöytään antoivat tunteen, että kyllä meillä hyviä juttuja kotimaassa on.
Ne pitää vaan tietää!

Jään nyt fundeeraamaan, että onko tämä torin kesäinen tunnelma nostalgiaa ja tuttujen tapaamista vai onko se uusi normaali? Elämykset löytyvät kotokulmilta, hyvistä tuotteista ja palveluista sekä yhteisöstä.

/jani

LC Kiikoinen Sastamala