KEEK-projekti

KEEK - Kehittyvä ja Elinvoimainen Kiikoinen projekti.

Vuoden 2018 syyspuolella iski Mattia savusaunan lauteilla ajatus paikallisten nuorten hyväksi ja heidän kanssaan tehtävästä työstä. Koska vastaavanlaisen jutun toteuttamisesta oli jo elävä malli ja kokemusta, alettiin ajatusta työstää muutaman kaverin porukalla. Ja kuin taikaiskusta, taas saunareissun jälkeen, Jani tempaisi asiasta version no: 1 paperille ja juttu otti ilmaa alleen. Oltiin hyvin nopeasti siinä tilanteessa että todettiin Lions Club oikeaksi toteuttajaksi ja esiteltiin asia isommalle porukalle. Eipä oikein ottanut tuulta, rahoitusta ja käytännön toteutusmallia viilailtiin ja tuli aikalisän paikka.

Yhtä historian lehteä oli ravisteltu juuri 2019 keväällä, jolloin paikallinen Säästöpankki sulautui yhteen Huittisten Säästöpankin kanssa. Tässä yhteydessä oli sovittu Kiikoisten alueen saavan "tasinkoa" pankin luovutuksesta ja sen ensimmäisistä kohteista alettiin päättämään - luonnollisesti järjellisiä hakemuksia vastaan - juuri projektimme kannalta sopivaan aikaan.

Prosessi "järjellisen hakemuksen" tekemisestä myös pakotti meidät miettimään asiaa useammalta eri kannalta ja tiedättehän, asioilla on tapana alkaa järjestyä kun niitä aletaan järjestellä, KEEK otti ja syntyi! 

Kiikoisten Lions club on toteuttanut vuosien saatossa isoja paikallisia hankkeita (kylänraitin katuvalot, pururadan valaistus ym), mutta tämä nyt käynnistyvä projekti on tähänastisista mittavin. Jotta pääsemme parhaaseen tulokseen, haastamme Kiikoisten yritykset ja yhdistykset, yksityiset kansalaiset ja Sastamalan kaupungin osallistumaan tiedoin, taidoin, verkostoin, rahoin...!